De trainers

Charlotte Schipperen

Op 6 jarige leeftijd is Charlotte Schipperen begonnen met judo bij de Veerse judoklub, het Nintai van voorheen. In haar jeugdjaren heeft zij aan wedstrijd-judo gedaan en in 1980 is ze Nederlands kampioen geworden. Na enige tijd niet meer actief op de mat te hebben gestaan begon het weer te kriebelen toen haar dochter op judo ging. Het plezier in de sport was weer als vanouds. Vanaf 2009 geeft ze les aan de jeugd. Eerst als jeugd-judo-leider en vanaf 2013 heeft ze de opleiding judoleraar A voltooid en in 2016 is zij geslaagd voor 2e Dan. Naast haar werk als judoleraar is Charlotte instructeur Zeker en Fit Bewegen en gediplomeerd pedicure.

Michiel van Hooft

Michiel is op 12-jarige leeftijd met judo begonnen bij Judoclub Drunen onder judo grootmeester Jan van Gent (8e dan). Na een aantal jaren te hebben geassisteerd tijdens de lessen, heeft hij in 2011 zelf de opleiding tot judoleider volbracht. Hierna ging hij verder en in 2017 voltooide hij judoleraar B en in 2018 slaagde hij voor de
4e dan judo.
Naast het judo is hij sinds een aantal jaren ook actief bezig met jiu-jitsu.  Michiel geeft ook les bij JC Drunen en staat, in zowel Drunen als Kaatsheuvel, wekelijks op de mat om zelf te trainen.
Naast het lesgeven en trainen is Michiel examinator bij de Dan-examens in Zuid-Nederland.
Hij is vader van een zoon en dochter en werkzaam als senior service engineer bij een bedrijf voor medische laboratoriumapparatuur.
Lars Laro

Lars is 37 jaar en woont in Geertruidenberg met mijn vrouw Larissa, zijn zoontjes Sam (4), Noud (3) en Cas (1) en een flinke viervoeter. Zijn twee oudste zoontjes judoën zelf ook bij onze vereniging.

De afgelopen jaren heeft Lars met veel plezier de jeugd begeleidt tijdens de JBN toernooien en verzorgde hij wekelijks extra trainingen. Hij beleeft veel plezier in de sport en traint zelf ook nog steeds graag om zichzelf verder te ontwikkelen.

Lars kijkt ernaar uit om de komende jaren, samen met onze leden, een leuke tijd op en naast de mat te hebben!

Jacco van Andel

Jacco is 26 + 20 - 10 jaar oud en woont in Veen. Normaal heeft hij genoeg praatjes, maar iets over zichzelf vertellen is toch lastig. Jacco is op zijn vierde jaar begonnen met judoën bij Libera in Werkendam. In 1990 deed hij mee aan zijn eerste wedstrijd en in de 15 jaar hierna volgden er nog vele wedstrijden.

Op zijn 21e heeft hij J.V. Mens-ana in Hank overgenomen en in 2012 is hij ook een vereniging in Wijk en Aalburg gestart. Samen met Lars en Marie-Josee verzorgt hij de trainingen op vrijdagavond bij onze vereniging.

Qua hobby's houdt Jacco zich momenteel bezig met Braziliaanse Jiu-jitsu en gaat hij in Januari deelnemen aan zijn eerste wedstrijd hiervoor op een EK voor 'oude mannen' in Parijs. Zijn streven is om, in September 2023, naar het WK in Vegas te gaan. Hij hoopt een mooie tijd te beleven bij J.V. Nintai.


Marie - Josee Mous

Mijn moeder bewaarde vroeger alles. Strikdiploma's, tafeldiploma's, pietendiploma's... Alles wat maar de minste prestatie had vastgelegd werd mij in een keurige stapel overhandigd toen ik op mijzelf ging wonen. De meeste van deze officiële documenten hebben de verhuisdoos nooit gehaald, maar mijn judopaspoort heb ik wel bewaard. 

Ik heb daarin teruggevonden, dat ik zes jaar oud was toen ik, samen met mijn grote broer, bij Nintai ging judoën. Bij de stapel diploma's  en andere 'bewaardingen' zat ook een, met veel kleuren slippen versierde, witte band. Verder was ik destijds niet gekomen. Maar omdat ik sport ademde en at, heb ik die kleurrijke witte band toch ook in de verhuisdoos gestopt en ik heb hem nog steeds. Jaren later kreeg ik verkering met iemand die bij Nintai judode en door hem ben ik weer gaan trainen. 

Onder het strenge, doch rechtvaardige oog van Klaas, heb ik uiteindelijk mijn bruine band mogen verdienen. Ik deed ondertussen de opleiding tot Sportdocent 1e graad op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar ik uiteraard ook de module 'judo' heb gevolgd. De verkering ging uit en niet veel later stopte ik ook weer met judo. 

Vier jaar geleden  bleek judo ook een hele geschikte sport voor mijn jongste zoon. We wonen in Oosterhout en hij ging trainen bij de vereniging daar. Hierdoor begon er bij mij weer van alles te kriebelen. Ik belde Klaas om te vragen of ik weer bij hem kon komen en trainen en voilà, hier ben ik weer! Klaar om nu dan toch eindelijk die, stiekem toch felbegeerde, 1e Dan te gaan verdienen. Om dat te realiseren, voordat de ouderdom echt toeslaat, train ik zowel in Oosterhout als bij Nintai. Hiernaast vind je mij ook geregeld in het zwembad, op de fiets en op loopschoenen, want ik ben ook een triatleet. 

Sinds enkele maanden mag ik, samen met Lars en jacco, de wedstrijdgroep op vrijdag trainen. Ik heb enorm veel plezier in het begeleiden van deze jonge judoka's en het voelt toch ook heel speciaal om dat te doen bij de club waar ikzelf ooit begonnen ben.Klaas Bakker
Op 8-jarige leeftijd werd ik lid bij Judovereniging Valiant in 't Harde, mijn leraar was Dhr. Kraak. Ik trainde daar tot ik in 1970 bij de Marine ging. 
Destijds was er weinig gelegenheid om binnen de Marine te trainen, dus kwam judo op een laag pitje te staan. In 1980 kwam ik in Geertruidenberg wonen en mijn dochters, toen 5 en 6 jaar oud, werden lid bij Judovereniging Nintai. Twee jaar later, in 1982, werd ikzelf ook lid van de vereniging en behaalde ik mijn bruine band bij Jacqueline Schut. 

Ik begon met het assisteren van Jan Joossen, die destijds de wedstrijdtrainingen verzorgde. De judoka's kwamen toen vanuit 4 afdelingen gezamenlijk trainen in de dojo in Raamsdonk. Toen Jan les ging geven bij Wim Visser in Nijmegen ben ik de wedstrijdtrainingen gaan verzorgen. Kort daarna volgden ook de lessen aan de junioren en senioren groep. 

In 1987 haalde ik mijn 1e Dan en twee jaar later mijn diploma 'Jeugd judoleider'. Hierna werd ik ook scheidsrechter bij de JBN en in 1991 haalde ik mijn 2e Dan. Ik trainde verder om in 1992 mijn diploma 'Judoleraar A' te ontvangen en het jaar erna, in 1993, behaalde ik mijn 3e Dan en ontving ik ook mijn diploma 'Judoleraar B'. 

In 2014 kreeg ik de bijzondere promotie tot 4e Dan van de Judo Bond Nederland. 

Samen met Bert Wijkman en Monique van der Lee hebben we jarenlang de trainingen in het district Zuid Nederland verzorgt voor de wedstrijdjudoka's. Ook zit ik in de District Graden Commissie, die de examens verzorgt voor 1e, 2e en 3e Dan judo. 

Begin dit jaar zit ik in het bestuur van Nintai, met als taak technische zaken aangaande judo en als een leraar bij Nintai verhinderd is, neem ik de lessen waar.