Wat is judo?

Judo is een hele bekende en populaire zelfverdedigingssport. Het is de bedoeling, dat je je eigen balans houdt, terwijl je de tegenstander uit balans brengt. Dit doe je door gebruik te maken van de snelheid en kracht van je tegenstander.
Daarnaast is de sport een hele goede manier om op elke leeftijd met het hele lichaam in beweging te zijn.
Judo is vanuit Jiu-jitsu ontwikkeld door Jigoro Kano en is niet zomaar een sport. Je leert bijvoorbeeld positief omgaan met agressie. 

Ook is judo heel beschaafd. Je overmeestert je tegenstander namelijk zonder deze te blesseren. Zelfbeheersing staat bij judo centraal. 

De motorische, lichamelijke en ook geestelijke ontwikkeling staan voorop. Je leert omgaan met verlies en winst, daarbij heb je altijd respect voor je tegenstander. Iemand die weinig zelfvertrouwen heeft, kan door judo meer vertrouwen in zichzelf krijgen. Judo is meer dan een fysieke sport!
Bij judo gebruik je al je spieren. Naast veelzijdige beweging wordt ook je concentratie- en coordinatievermogen verbeterd. Hierdoor is judo karaktervormend en stimuleert de sport het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Een judoka wordt, zowel mentaal als fysiek, weerbaarder.