Algemene informatie

Aandachtsgericht sporten bij Diny - Tis een mooie dag!
Sporten kan meer zijn dan alleen een activiteit, het kan een levensstijl worden en een positieve uitwerking hebben op je gezondheid. Wanneer het gaat over beleven van de sport en niet om de prestatie kom je al gauw op het pad van de sporten waarin je jouw aandacht richt op wat je doet, je jouw tempo verlaagt zodat je beter kan focussen, oftewel een sport die je met “body and mind” doet. Je aandacht voor je adem zorgt, dat je in je lichaam ruimte krijgt en dat je zenuwstelsel tot rust komt. De mate van  inspanning en de diepte van de ontspanning bepaal je zelf.


Yoga….  is een cadeautje aan jezelf.
Tijdens de Yoga beoefen je houdingen (asana’s) waarbij je goed kunt voelen welke spieren je nodig hebt en welke spieren je kunt loslaten in een bepaalde houding. Je adem speelt hierbij een belangrijke rol. Yoga verhoogt je zelfbewustzijn en helpt je om te ontspannen. Yoga verbindt lichaam en geest. Tegelijkertijd bouw je kracht en lenigheid op. Na een yogales ben je heerlijk ontspannen.


Voel hoe goed Pilates je doet….
Daar waar Yoga je de ruimte geeft je spieren te ontdekken weet Joseph Pilates je precies te vertellen welke spieren je activeert voor een correcte houding. Houding, stabiliteit en coördinatie vragen je focus.  Je versterkt je houdingspieren  om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Ook Pilates gebruikt de adem om de beweging te ondersteunen.


Beoefen Tai Chi/Qi Gong…en kom in balans.
Bewuste, vloeiende en langzame bewegingen op het ritme van je adem laten je energie weer stromen. De bewegingen activeren je meridianen (energiebanen) en geven je ruimte om bewust en aandachtig te worden. Want waar je aandacht is, is je energie. Ook verbetert het de doorstroming van je bloed. Door het beoefenen van Tai Chi/Qi Gong kunnen disbalansen en spanningen verdwijnen. De gezondheidsgerichte bewegingen komen voort uit Yin-Yang, de Drie Krachten en de 5 Elementen van de Traditionele Chinese Gezondheidsleer.


 

Kom gerust langs voor een proefles of bel voor meer informatie!

Locatie: Meidoornstraat 5, Raamsdonksveer
Voor info: Diny 06-12085236