Nieuws

24.06.2024

Streekontmoeting 15 juni 2024

Op 15 juni stond de laatste streekontmoeting van dit seizoen plaats in Klundert en de judoka’s van Judovereniging Nintai uit Raamsdonksveer waren goed in vorm.

De deelnemers van het eerste blok waren Ties, Vic, Navan, Odix, Loàz, Sam, Noud, Katì en Robin. Hun inzet en discipline tijdens de laatste trainingen waren duidelijk zichtbaar.
Vooral de technieken waaraan de afgelopen weken extra aandacht is besteed, zoals voetvegen, kantelen en tactisch nadenken tijdens een wedstrijd werden mooi toegepast.

In het tweede blok namen Justin, Bianka en Sebas deel. Zij lieten ook zien, dat de intensieve trainingssessies hun vruchten afwerpen. Er werd met veel energie en mooie technieken gejudood, wat resulteerde in mooie prestaties op de mat.

Deze laatste streekontmoeting was extra spannend, omdat nu de bekers werden uitgereikt. De spanning was te voelen, maar dit zorgde alleen maar voor extra motivatie.
Uiteindelijk mochten alle kinderen een mooie prijs in ontvangst nemen, wat hun harde werk en toewijding beloonde.

Met de zomer voor de deur kunnen de judoka’s nu bijna van hun welverdiende vakantie gaan genieten. In september begint een nieuw wedstrijdseizoen en judovereniging Nintai kijkt ernaar uit om weer veel wedstrijdplezier te gaan beleven met hopelijk nog meer deelnemers.

Geniet van de zomer en tot in het nieuwe seizoen!

Streekontmoeting1 15 juni 2024.jpgStreekontmoeting 15 juni 2024.jpg

Admin - 19:19 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

18.04.2024

Judovereniging Nintai zet jubilarissen in het zonnetje

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 27 maart jl. mochten we, naast het vergaderen over de club, onze jubilarissen in het zonnetje zetten. Als eerste hebben we Marcel Heesters mogen feliciteren met zijn 60-jarig jubileum. Charlotte en Michelle vierden hun 12½ jarig jubileum en Frank zijn 40-jarig jubileum.

Onze vereniging bestaat dit jaar 60 jaar en hoe bijzonder is het, dat de oprichter dan ook zijn 60-jarig jubileum mag vieren! Marcel Heesters lag aan de grondslag van onze vereniging en was zelf jarenlang bestuurslid. Hij was zelf ook actief op de judomat en behaalde daarnaast verschillende licenties als scheidsrechter. Sinds 1978 is hij erelid van onze vereniging.

Marcel Heesters begon in 1958 met judo, trainde twee keer per week en behaalde in één jaar zijn groene band. Tien jaar later behaalde hij zijn zwarte band en in 1981 kon hij zich 2e Dan noemen. Na zijn afscheid van de actieve wedstrijdsport bleef hij op allerlei andere vlakken nog zeer actief voor de judosport.
Hij maakte deel uit van het nationale korps scheidsrechters, waar slechts zo’n 30 scheidsrechters toe behoorden en maakte zijn 25-jarig jubileum als scheidsrechter mee.

De judosport, maar vooral de ervaringen bij Judovereniging Nintai, hebben Marcel vele uren van in- en ontspanning gegeven. Hij was tot een aantal jaren geleden in de gelegenheid, om op een aangepast niveau, deel te nemen aan de oefeningen. Het was voor hem een begrip geworden om bij de juiste manier van trainen, een geestelijk en lichamelijk evenwicht te vinden, zodat hij deze opvoedende sport kon blijven uitvoeren.

Michelle en Charlotte zijn allebei 12½ jaar lid van onze vereniging. Michelle begon als meisje van 5 jaar, heeft vele wedstrijden gejudood en traint nog steeds twee keer per week in onze dojo.
Charlotte is als trainster veel in onze dojo te vinden en een bekend gezicht voor alle leden.

Frank mag zijn 40-jarig jubileum vieren. Hij is sinds 2004 erelid. Frank is niet meer actief op de mat, maar is betrokken bij onze vereniging.

Wij willen al onze jubilarissen nogmaals feliciteren!

Marcel Heesters 60 jaar jubileum.jpgJubilarissen 2024.jpg

Admin - 19:19 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

22.01.2024

Judoka’s Nintai knallen tijdens Langstraat Toernooi

Sommigen waren voor de eerste keer op een echt toernooi, anderen hadden al wat meer ervaring, maar al onze judoka’s hebben genoten op de mat en hebben laten zien wat ze in hun mars hebben.
 
Zondag 21 januari was Judovereniging Nintai met een grote groep enthousiaste judoka’s aanwezig op het Langstraat Toernooi in Kaatsheuvel. Voor sommigen was dit hun eerste ervaring met een echte wedstrijd, extra spannend dus!
Seth, Jip en Liz mochten al vroeg het spits afbijten. Ondanks wat gezonde spanning (ook bij de aanwezige ouders) werden er mooie wedstrijden gedraaid. Jip en Liz moesten even wennen, maar lieten op de mat al verschillende technieken zien die zij hebben geleerd tijdens de lessen en mochten na afloop dan ook een mooie medaille in ontvangst nemen. Seth verraste iedereen. Na een periode van afwezigheid wist hij zijn draai in de wedstrijden snel terug te vinden en behaalde hij een mooie derde plaats!
Vervolgens waren Ties, Jack en Sam aan de beurt om hun technieken in de praktijk te brengen. Jack wist zelfs iedereen te verbazen door de ene na de andere wedstrijd te winnen, wat hem een dik verdiende derde plaats opleverde. Ook Ties en Sam hebben sterke wedstrijden laten zien en mochten een mooie medaille in ontvangst nemen.
In de middag was het de beurt aan David, Navan, Justin en Katí. David was zichtbaar gespannen en moest even wennen aan dit wedstrijdritme. Bij Navan verliep de middag erg succesvol, na een aantal mooie wedstrijden wist hij zelfs de tweede prijs te bemachtigen! Justin heeft alles gegeven wat hij in huis had, maar dat was net niet voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Katí zat ingedeeld in een zware poule met fanatieke tegenstanders, maar verraste de coaches door heel mooi technisch judo te laten zien. Wij zijn trots op jullie prestaties!
Michelle en Lars bedankt voor de hulp en begeleiding langs de mat. Volgende week zullen een aantal van  onze judoka’s gaan knallen tijdens het Kruikentoernooi in Tilburg.
 
Langstraattoernooi 2024 Seth 3e plaats.jpgLangstraattoernooi 2024 Navan 2e plaats.jpg

Admin - 18:22 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

25.10.2023

Herfsttoernooi Judovereniging Nintai is groot succes!

Drukte, gezelligheid en sportiviteit dit weekend in onze dojo aan de Meidoornstraat in Raamsdonksveer tijdens het, door ons georganiseerde, Herfsttoernooi.

Zondag 1 oktober vond het Herfsttoernooi van Judovereniging Nintai plaats. Dit toernooi, bedoeld voor judoka’s met weinig of geen wedstrijdervaring, werd voor de tweede keer in deze opzet georganiseerd. Een gezellig en sportief samenkomen van verschillende verenigingen uit de omgeving, waar ook ervaringen en kennis met elkaar gedeeld werden.
In juli werd de uitnodiging naar de verschillende verenigingen en onze eigen leden verstuurd. Al snel vielen de eerste inschrijvingen binnen en na de vakantie volgden er meer. Prijzen werden besteld en de trainers gemobiliseerd. Ook de scheidsrechters, schrijvers en klokkers werden gevraagd. In de laatste week werd de tribune gereed gemaakt en onze kantinedames stonden deze dag klaar om voor de innerlijke mens van onze vrijwilligers en bezoekers te zorgen.
De ruim 80 judoka’s, tussen 5 en 16 jaar, werden in twee groepen verdeeld. Vooraf werden er 21 poules gemaakt, waarbij werd gelet op leeftijd en gewicht.
Na het weegmoment werden, om 11.00 uur, de judoka’s van de eerste groep op de mat geroepen. Enkelen wat zenuwachtig, anderen al wat meer zelfverzekerd, maar vooral met heel veel zin om de strijd aan te gaan. Er waren hele mooie partijen en dat was vaak genieten voor de vele toeschouwers. Het was mooi om te zien, dat er alleen op een sportieve manier werd aangemoedigd. Na afloop van de wedstrijden was er voor alle judoka’s een beker of medaille. Allemaal dik verdiend!
Rond 14.30 uur waren de oudere judoka’s aan de beurt. Met zichtbaar iets meer ervaring zagen we de mooiste worpen voorbij komen. Ook zij streden vol overgave voor de prijzen die er te verdienen waren. Nadat alle partijen waren beslist werden de punten opgeteld en kregen ook zij allemaal een mooie prijs uitgereikt.
Onze eigen judoka’s hebben allemaal hard gestreden voor de winst en hebben zeer mooie resultaten behaald. In de eerste groep was er een vierde plaats voor James, Vik en Elyza. Brons was er voor Emily, Britt, Dominik en Ties. Een zilveren medaille voor Sam, Robin en Justin en de eerste prijs voor Daan, Katí, Navan, Kik en Ayden.
In de tweede groep was er een bronzen medaille voor Chelsea en Tieron. Zilver was er voor Finn. Op de eerste plaats in hun poule eindigden Kim en Jelte. Zij wonnen een mooie beker!
De organisatie bedankt nogmaals alle vrijwilligers die er mede voor gezorgd hebben, dat dit Herfsttoernooi een groot succes is geworden. Wij kijken wederom terug op een zeer mooi en sportief toernooi. We kijken alweer uit naar de volgende!
Herfsttoernooi 2023 groep 1.jpgHerfsttoernooi 2023 groep 2.jpgHerfsttoernooi 2023 .jpg

Admin - 16:51 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

08.06.2023

Kamp Judovereniging Nintai was mega succes!

Voor het eerst organiseerde onze vereniging een kamp voor alle leden. Twee nachten slapen en een sportief, maar vooral ook gezellig programma stond op hen te wachten. Vermoeiend, maar vooral héél gezellig met elkaar. Iedereen heeft genoten!
Na de nodige voorbereidingen waren we er helemaal klaar voor. Vrijdagavond kwamen onze judoka’s vol energie aan bij Scoutinggebouw Molenberg in Rucphen, om samen een schitterend kamp te beleven. Nadat de slaapplaatsen in orde waren gemaakt gingen de ouders naar huis en werden er nog marshmallows geroosterd boven het kampvuur.
Op Zaterdagochtend sloten de jongste leden van 4 en 5 jaar ook aan. Tijdens levend Stratego in het bos moest de vlag van de tegenpartij gevonden en veroverd worden, er werd druk gewisseld van kaartjes en iedereen wilde winnen. Bij de zeskamp was samenwerking nodig. Een behendigheidsspel om emmers met water te vullen, het vliegende tapijt, de funslang, het pingpongbal-schieten en natuurlijk het onmisbare skilopen zorgden voor een kleine strijd tussen de teams, maar vooral voor heel veel plezier.
Na een heerlijke lunch scheen de zon fel en trok iedereen zijn zwemkleding aan om verschillende waterspellen te spelen en een hut te bouwen. Later viel de schaduw op het veld en gingen de kinderen boogschieten. Best moeilijk om het bord te raken, laat staan de roos, maar na wat oefenen lukte het sommige erg goed! De oudere jeugdleden hielpen de kleinste, mooi om te zien. ’s Avonds mocht iedereen zijn eigen minipizza’s beleggen en bakken in de pizzarette. De één was benieuwd hoeveel beleg er op een bodem paste, de ander wilde alleen één stukje ananas en wat kaas. Iedereen maakte een pizza die hij zelf lekker vond. Na het eten was het voor de jongste leden tijd om weer naar huis te gaan, al wilden de meesten nog wel even blijven!
Voor de anderen stond er een Bonte Avond op het programma. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er moppen en raadsels verteld, trucs geshowd en gezellig gedanst. Boven het kampvuur werden er nog worstenbroodjes opgewarmd. Voor de kinderen die nog niet moe genoeg waren, werd er nog een sportief parcours uitgezet met jumping jacks, springen en rennen. Hierna kroop iedereen lekker zijn bed in.
Zondag werd er uitgeslapen en na een lekker ontbijt werden de tassen ingepakt. Nog even spelen op het gras en in het bos, daarna werd iedereen opgehaald. Moe, maar vol verhalen over alles wat ze hebben meegemaakt. Het was een fantastisch kamp, iedereen heeft genoten. Volgend jaar gaan we weer! Je vindt meer foto’s in de galerij.

20230603_104133_resized.jpg20230603_201455_resized.jpg20230603_104525_resized.jpg

Admin - 14:16 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen