Nieuws

30.06.2022

Examens judovereniging Nintai een groot succes!

Na maanden trainen was het dan eindelijk weer zo ver. Afgelopen zaterdag waren de examens judo een feit.

Voor we met de examengroep begonnen waren eerst de jongste telgen van JV Nintai om 8.15 uur op de judomat aan het trainen. Bij JV Nintai is judo mogelijk vanaf 3 jaar. Onder het mom van stoeien en spelen worden deze kinderen de eerste judotechnieken geleerd, net als het juist rollen en vallen.

Om 9.00 uur mochten de oudere judoka’s de mat op. Sommigen waren wat zenuwachtig, omdat het de eerste keer was dat ze een examen judo deden. Voor de meer ervaren judoka’s was het een mooi meetmoment om hun vorderingen te laten zien. Het was warm en veel kinderen hadden rode gezichtjes tijdens het tonen van de worpen en de grondtechnieken. Bij al onze judoka’s verliep het soepel en correct.

Zeer tevreden reikte Sensei Charlotte de nieuwe gradaties toe aan de judoka’s. Voor iedereen was er een kort praatje, waarin werd beargumenteerd waar het behaalde resultaat vandaan kwam. Trots verlieten de judoka’s de dojo, samen met hun ouders en andere aanwezigen. Het was gezellig om, met publiek op de tribune, het examen af te kunnen nemen.

Als je geïnteresseerd bent in judo, dan mag je tijdens onze lessen altijd een kijkje komen nemen in de dojo. Neem hiervoor contact op via de website.

Examens juni 2022.jpg

Admin - 16:25 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

06.06.2022

ALV Judovereniging Nintai

Woensdag 2 Maart 2022 stond de algemene leden vergadering op de planning en omdat de coronamaatregelen kort daarvoor waren aangepast, konden we na lange tijd weer samen komen in de kantine van de dojo.

Het was goed om te zien, dat er een grote opkomst was. Nintai heeft het als vereniging in coronatijd moeilijk gehad en de handen worden ineen geslagen om de vereniging weer een positieve blik vooruit te geven. Er is een nieuw bestuur gekozen, die vanaf nu het maximum van 9 personen telt. Iedereen heeft zijn eigen, sterke takengebied en we hopen samen met de hulp van andere ouders verschillende werkgroepen op te richten. Op deze wijze kan iedereen helpen met de kracht die hij heeft.

Admin - 10:11 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

Judoka’s Nintai knallen op Hajimé

Gespannen koppies, volledige concentratie en vele mooie wedstrijden voor onze judoka’s tijdens de Hajimé in Waalwijk.
Zaterdagmiddag was het maandelijkse Hajimé toernooi in Waalwijk. Dit is een onderling judotoernooitje, waar jonge judoka’s op een leuke en gezellige manier bekend worden met de judoregels en het judospel. Behaalde punten worden steeds opgeteld, waarmee er vaantjes, medailles en bekers gewonnen kunnen worden.
In de eerste groep waren het Aybars, Mirthe en Thijs die de strijd aan gingen met hun tegenstanders. Voor alle drie waren er gelijke tegenstanders en waren er mooie wedstrijden te zien. Aybars haalde de 120 punten en hiermee zijn groene vaantje!
Hierna was de tweede groep aan de beurt. Finn had vier pittige tegenstanders, maar wist toch één partij zeer mooi te winnen. Ine gaf zich zomaar niet gewonnen en had een paar mooie, lange partijen. Mick wist bijna al zijn wedstrijden te winnen en mocht zijn zwarte vaantje in ontvangst nemen bij zijn behaalde 240 punten. Drie rode, vermoeide, maar tevreden koppies zaten na de prijsuitreiking in de auto naar huis.
Op 21 Mei staat de volgende Hajimé gepland en gaan we er samen weer een gezellige, sportieve en leerzame middag van maken.

Ine, Mick en Finn.jpgMyrthe en Aybars.jpg

Admin - 10:09 | Een opmerking toevoegen

Ouder - Kind judo groot succes

Een extra gezellige training bij judovereniging Nintai met papa’s, mama’s, broertjes en zusjes. Ook de paashaas was erbij.

Zaterdag was het Ouder-Kind judo en konden onze judoka’s hun papa’s, mama’s , broertjes en zusjes meenemen op de mat om samen met hen de training te volgen. Na de warming-up leerde iedereen kort hoe je moet vallen, vervolgens werden er verschillende houdgreeptechnieken geoefend en kon iedereen een gezellig potje judoën.
De judoka’s vonden het fantastisch om het op te nemen tegen degene die ze hadden meegebracht en ze te laten ervaren wat judo voor sport is. 
We zagen opperste concentratie, maar vooral ook héél veel lachende gezichten op de mat.
In de kantine was de paashaas te vinden met een mandje vol lekkers. De kinderen konden paaseieren zoeken en aan de tafel konden ze een paasei knutselen. Samen met de papa’s en mama’s werden er hele mooie knutselwerken gemaakt, die daarna mee naar huis konden.

Als je geïnteresseerd bent in judo, dan mag je tijdens onze lessen altijd een kijkje komen nemen in de dojo. Neem hiervoor contact op via de website.

Ouder-kind groep 1 18-04-2022.jpgOuder-kind groep 2 18-04-2022.jpgOuder-kind judo 18-04-2022.jpg

Admin - 09:54 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

05.06.2022

Judoka’s Nintai terug op de mat

Volop stralende gezichten en enthousiaste leden in de dojo van judovereniging Nintai in Raamsdonksveer.

Vorige week werd er nog een bootcamp georganiseerd voor de jeugdleden van judovereniging Nintai, omdat binnen sporten vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was. Dit was erg gezellig, iedereen deed enthousiast mee, maar judo is de sport die onze leden het liefste doen. 
Zaterdag mocht de dojo eindelijk weer open. Iedereen was blij om elkaar te zien en vooral om weer samen te kunnen judoën op de judomat. 
Harde worpen en stevige houdgrepen, ze waren het nog niet verleerd.

De komende tijd gaan onze judoka’s hard trainen en zodra de coronamaatregelen het toestaan, gaan ze weer deelnemen aan verschillende wedstrijden en toernooien. Het hajimé is een onderlinge wedstrijd met bevriende verenigingen uit de regio, waarmee onze leden kennis maken met het doen van wedstrijden. Ook gaan we meerdere JBN toernooien bezoeken met zowel onze beginnende als gevorderde leden.

Bij interesse in judo, mag je tijdens onze lessen altijd een kijkje komen nemen in de dojo. Neem hiervoor contact op via de website.

Foto2 26-01-2022.jpgFoto1 26-01-2022.jpg

Admin - 21:45 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen