Nieuws

13.11.2022

Judoka’s van J.V. Nintai knallen bij de streekontmoeting

Zaterdag 12 November vertrokken de judoka’s van Judovereniging Nintai naar Rijen om daar deel te nemen aan het tweede toernooi van de streekontmoetingen. Dit zijn laagdrempelige judotoernooien, georganiseerd door verenigingen uit de regio Midden- en West-Brabant. Een ideaal moment om kennis te maken met de wedstrijdvorm van judo.

In de eerste groep waren Aybars, Katí en Tieron aan de beurt. Tieron mocht als eerste de mat betreden. Ondanks dat de zenuwen in het begin flink aanwezig waren, knokte hij zich letterlijk door zijn partijen heen en wist er zelfs nog één te winnen, goed gedaan!
Katí verloor haar eerste partij, die bijna gelijk op ging, maar wist hierna nog twee tegenstanders te verslaan.
Aybars, kalm als altijd, won al zijn partijen overtuigend en behaalde een welverdiende eerste plaats!

Finn en Seth startten in de tweede groep, Ine moest helaas op het laatste moment afhaken. Seth begon sterk, maar liet zich verrassen waardoor hij niet prettig viel. Na een check door de EHBO herpakte hij zichzelf. In de twee wedstrijden erna liet hij dan ook zien, dat hij een podiumplaats wilde verdienen; twee mooie winstpartijen!
Finn leek niet erg onder de indruk van de wedstrijdspanning. Hij had genoeg praat aan de rand van de mat, maar dat maakte hij dan ook waar. Na een paar mooie wedstrijden wist hij de hoogste trede op het podium te bemachtigen!

Na een lange middag kon iedereen met een grote glimlach naar huis en daar zijn wij dan nog wel het meest trots op!

Admin - 13:58 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen